Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Allt om Mat i ett bättre anpassat format?

Mobil Tablet Dator

Pizza bianca med rostad pumpa och granatäpple

Pizza bianca med rostad pumpa, oliv, kål och granatäpple. Köp färdig pizzadeg i kyldisken. Vill du hellre göra egen deg så hittar du bra recept på grunddeg för pizza här nedan.

Petra Lindstrand
Pizza bianca med rostad pumpa och granatäpple
Pizza bianca med rostad pumpa och granatäpple
Pizza bianca med rostad pumpa och granatäpple
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 2 pizzadegar - färska, t ex Ica surdegspizza (à 400 g) eller hemgjord deg
  • 1 butternutpumpa - liten (500 g)
  • 2 msk olivolja
  • 0,5 tsk salt
  • 50 g svartkål
  • 2 msk vatten
  • 1 dl crème fraiche
  • 80 g kalamataoliver - utan kärnor
  • 125 g mozzarellaost - gärna buffel-
  • 50 g parmesanost

Garnering

  • 0,5 dl granatäppelkärnor
  • 0,5 dl hasselnötter - rostade och grovhackade

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225° varmluft. Skala och halvera pumpan. Gröp ut kärnorna. Skär pumpan i 1/2 cm tjocka skivor och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med olja och krydda med salt. Tillaga mitt i ugnen ca 10 min. Ta ut och låt svalna.

  2. Repa och riv kålen i mindre bitar. Lägg den i en het panna och häll på vattnet. Låt kålen precis sjunka ihop. Häll av kålen i en sil, spola med kallt vatten och låt rinna av.

  3. Kavla ut pizzadegarna och lägg dem på plåtar med bakplåtspapper. Bred över crème fraiche. Lägg på pumpa, svartkål och oliver. Bryt över bitar av mozzarellan och riv över parmesanost.

  4. Grädda båda pizzorna samtidigt i ugnen ca 15 min tills de fått fin färg. Ta ut och strö över granatäppelkärnor och hasselnötter. Servera.

Vad tyckte du om receptet?