Pizza, Anatra-patata

Pizza med stekt anka och potatis. En riktig gourmetpizza! I Italien kallas pizzor utan tomatsås för bianca.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 1 bit deg
  • 1 ankbröst - (350 g)
  • 1,5 tsk flingsalt
  • 1,5 krm svartpeppar - nymald
  • 1 potatis - kokt
  • 0,25 gul lök
  • 2 msk crème fraiche
  • 0,5 dl parmesan - grovt riven
  • 5 grönpepparkorn
  • 1 tsk olivolja
  • rosmarin

Pizzadeg 10 pizzor

  • 5 dl vatten
  • 1 påse torrjäst - (12 g)
  • 6 dl Manitoba Cream (vetemjöl) - eller vetemjöl special (360 g)
  • 6 dl vetemjöl - ca (360 g)
  • 2 tsk havssalt
  • 2 msk olivolja

Till utkavling

  • 0,5 dl durumvete

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 125°. Skär ett rutmönster i fettet på ankbröstet. Lägg det med fettet nedåt i en torr, kall stekpanna. Krydda med 1 tsk flingsalt och 1 krm peppar. Stek på medelvärme tills fettet är gyllenbrunt, ca 5 min. Vänd och stek ca 30 sekunder.  Lägg ankbröstet i en ugnssäker form och stek mitt i ugnen till 60° innertemperatur, ca 45 min. Låt kallna och skiva tunt. Höj värmen till 275–300°.

  2. Skär anka och potatis i skivor. Skala och skiva löken. Kavla ut eller tryck ut degbiten till en rund pizza, 15–20 cm i diameter, på mjölad arbetsbänk. Täck degen med crème fraiche. Ringla över olja. Täck med parmesanost. Lägg på lök, potatis och anka. Strö över 2 krm flingsalt, 1/2 krm peppar, krossad grönpeppar och rosmarin.

  3. Grädda på stenplattan i ugnen ca 7 min.

Pizzadeg

  1. Värm vattnet till 45°. Lös jästen i vattnet. Tillsätt manitobamjöl och vetemjöl. Arbeta degen ca 10 min i hushållsassistent eller knåda för hand ca 20 min.

  2. Tillsätt salt och olivolja och arbeta ytterligare ca 5 min. Degen ska vara elastisk. Tillsätt ev mer mjöl.

  3. Häll upp degen på en mjölad arbetsbänk. Täck med handduk och låt jäsa ca 40 min.

  4. Dela degen i 10 lika stora bitar. Rulla ihop till bollar och lägg på mjölad arbetsbänk. Pudra mjöl ovanpå och lägg över en fuktig kökshandduk. Låt jäsa ytterligare ca 1 timme, till dubbel storlek.

  5. Kavla ut eller tryck ut degbitarna till runda pizzor, 15–20 cm i diameter, på arbetsbänk mjölad med durumvete.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Allt om Mat för endast 159 kr. Se erbjudande!