Pistaschpinnar

Recept på pistaschpinnar. Kakorna kan varieras med annan garnering. Mjölkchoklad och mandel passar också bra. Recept av Cecilia Hansson och Mattias Larsson

Ingredienser

  • 6 bittermandlar
  • 4,5 dl vetemjöl - (270 g)
  • 200 g smör
  • 1 dl strösocker
  • 0,5 dl pistaschnötter - hackade
  • 2 krm salt

Pensling

  • 1 ägg

Garnering

  • pärlsocker
  • pistaschnötter - hackade
  • ev vit choklad

Gör så här

  1. Finriv bittermandeln. Mixa snabbt ihop alla ingredienser till degen i en matberedare. Låt degen vila i kylen ca 30 min. Sätt ugnen på 200°.

  2. Ta upp degen på arbetsbänken, dela den i fyra bitar. Rulla ut till längder, ca 40 cm långa. Skär längderna i ca 5 cm långa bitar. Lägg dem på plåtar med bakplåtspapper.

  3. Lättvispa ägget och pensla kakorna. Strö över pärlsocker och pistaschnötter.

  4. Grädda mitt i ugnen ca 10 min. Låt kakorna kallna på galler. Smält eventuellt choklad och ringla över kakorna.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!