Pistaschmaräng med yoghurtgrädde och körsbär

Recept på pistaschmaräng med yoghurtgrädde och körsbär. En riktig sommardröm! Marängen kan göras en dag i förväg.
Sophie Berlin

Ingredienser

  • 4 äggvitor
  • 2,5 dl strösocker
  • 1 krm vaniljsocker
  • 1 msk majsstärkelse (Maizena) - Maizena
  • 1 tsk vitvinsvinäger
  • 50 g pistaschnötter - utan skal

Körsbärssås

  • 250 g körsbär - färska eller frysta
  • 0,5 dl strösocker

Limesocker

  • 1 lime
  • 1 dl strösocker

Topping

  • 3 dl vispgrädde
  • 2 dl turkisk yoghurt

Garnering

  • 100 g körsbär - färska

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 150. Häll äggvitor, strösocker och vaniljsocker i en bunke, helst rostfri. Ställ över sjudande vattenbad. Värm upp äggvitemassan till 55–60° under vispning tills sockret smält och smeten är fluffig och vit.

  2. Ta bunken från värmen och fortsätt vispa tills marängsmeten är kall. Lättast är att vispa i maskin, eftersom smeten blir seg och tung. Tillsätt majsstärkelse och vinäger på slutet och vispa ytterligare ca 2 min. Hacka nötterna och blanda ner dem.

  3. Klicka ut marängsmeten på en plåt med bakplåtspapper till en rundel, ca 20 cm i diameter och ca 5 cm hög.

  4. Sätt in marängen mitt i ugnen. Sänk ugnsvärmen till 100°. Grädda marängbottnen ca 1 ½ timme, tills den släppt från papperet. Ta ut och låt kallna.

  5. Körsbärssås: Kärna ur körsbären. Blanda körsbär och socker i en kastrull. Koka till simmig konsistens. Låt kallna.

  6. Limesocker: Skölj limen i ljummet vatten. Riv skalet och blanda med sockret.

  7. Vispa grädden fluffig med 1 msk limesocker. Blanda ner yoghurten.

  8. Klicka yoghurtgrädden på marängbottnen. Ringla över körsbärssåsen och lägg på de färska körsbären. Strö över limesockret och servera. 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!