Pistaschglass med amaretto

Pistaschglass med amaretto är en len glass som får extra mandelsmak av amaretto.
Caroline Hofberg
Foto: Ove Lindfors

Ingredienser

  • 100 g pistaschnötter - naturella, utan skal
  • 1,5 dl strösocker
  • 2,5 dl vispgrädde
  • 2,5 dl mjölk
  • 1,5 dl honung
  • 6 äggulor
  • 2 - 3 droppar hushållsfärg - grön
  • 3 msk Amaretto (mandellikör)

Gör så här

  1. Lägg pistaschnötterna i kokande vatten ca 2 min. Häll bort kokvattnet och tryck av skalen.

  2. Mixa pistaschnötterna tillsammans med 1/2 dl socker till en smulig massa i matberedare.

  3. Blanda pistaschsockret med grädde, mjölk och honung i en kastrull. Värm under omrörning till strax under kokpunkten. Ställ åt sidan.

  4. Vispa äggulor och 1 dl socker till en fluffig smet. Häll i den varma gräddblandningen. Häll tillbaka i kastrullen.

  5. Sjud smeten till 85° under omrörning. Den får inte koka, då blir det äggstanning.

  6. Häll smeten i en bunke, blanda i hushållsfärg och låt smeten kallna. Täck över med plastfolie och förvara i kylen, gärna till nästa dag.

  7. Blanda i amaretto innan glassen ska frysas. Frys i glassmaskin och ställ sedan in den i frysen.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!