Pistaschfyllda petit-chouxer med chokladkolasås

Petits-chouxerna kan stå färdiga i frysen, men blir godast om de får halvtina i rumstemperatur innan de serveras.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 1 pkt petits-chouxmix med ägg
  • 500 g pistaschglass

Chokladkolasås

  • 2 dl vispgrädde
  • 2 dl farinsocker
  • 1 msk kakao

Till servering

  • kakaopulver

Gör så här

  1. Tillaga petits-chouxerna enligt anvisning på förpackningen. Klicka eller spritsa ut smeten till 10 klickar på en plåt med bakplåtspapper.

  2. Grädda mitt i ugnen ca 20 min. Låt kallna på galler. Klipp eller skär av små lock på toppen. Fyll petits-chouxerna med glass. Sätt på locken och förvara dem i frysen.

  3. Chokladsås: Koka ihop grädde och socker i en kastrull. Låt koka ca 5 min. Sikta ner kakao. Rör om ordentligt så att kakaopulvret löser sig.

  4. Ta fram petits-chouxerna och låt dem halvtina i rumstemperatur ca 15 min. Ringla lite sås runt om och pudra över kakao.

Vad tyckte du om receptet?

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Ostindia Floris muggar. Se erbjudande!