Pistaschflarn

Pistaschflarnen blir lite segknapriga, inte så spröda som andra flarn.
Malin Landquist
Pistaschflarn
Pistaschflarn Foto: Peter Carlsson

Pistaschflarn

  • 100 g pistaschnötter - skalade
  • 100 g smör - rumsvarmt
  • 1 dl strösocker
  • 2 msk honung
  • 1 msk mjölk
  • 1 msk vispgrädde
  • 2,5 msk vetemjöl

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Finhacka nötterna.

  2. Lägg alla ingredienser utom nötterna i en kastrull. Sjud 1–2 min under omrörning. Rör ner nöthacket.

  3. Klicka ut teskedsstora klickar mycket glest på  plåtar med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen ca 6 min, tills de börjar få ljusbrun färg. Låt flarnen kallna på plåten.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!