Pistaschcroissanter

Recept på pistaschcroissanter. Croissantdeg finns både kyld och på burk. Bara att öppna, rulla ut och skära till.
Recept på pistaschcroissanter.
Recept på pistaschcroissanter. Foto: Stefan Wettainen

Ingredienser

  • 1 förp croissantdeg - färdig, (340 g)
  • 100 g mandelmassa
  • 50 g pistaschnötter
  • 50 g smör - rumsvarmt
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 0,5 tsk kanel - mald
  • 1 krm kryddnejlikor - malda

Pensling

  • ägg

Garnering

  • 20 g pistaschnötter - hackade

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Rulla ut croissantdegen på arbetsbänken och skär degen mitt itu på längden. Skär varje längd i trianglar.

  2. Riv mandelmassan. Hacka pistaschnötterna och blanda med mandelmassa, smör och kryddor.

  3. Bred mandelkrämen på trianglarna och rulla ihop från basen och upp. Lägg croissanterna på en plåt med bakplåtspapper. Pensla med uppvispat ägg och strö på pistaschnötter.

  4. Grädda mitt i ugnen ca 15 min. Låt croissanterna svalna på galler.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!