Pistaschcroissanter

Recept på pistaschcroissanter. Croissantdeg finns både kyld och på burk. Bara att öppna, rulla ut och skära till.

Pistaschcroissanter
Recept på pistaschcroissanter. Foto: Stefan Wettainen

Ingredienser

  • 1 förp croissantdeg - färdig, (340 g)
  • 100 g mandelmassa
  • 50 g pistaschnötter
  • 50 g smör - rumsvarmt
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 0,5 tsk kanel - mald
  • 1 krm kryddnejlikor - malda

Pensling

  • ägg

Garnering

  • 20 g pistaschnötter - hackade

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Rulla ut croissantdegen på arbetsbänken och skär degen mitt itu på längden. Skär varje längd i trianglar.

  2. Riv mandelmassan. Hacka pistaschnötterna och blanda med mandelmassa, smör och kryddor.

  3. Bred mandelkrämen på trianglarna och rulla ihop från basen och upp. Lägg croissanterna på en plåt med bakplåtspapper. Pensla med uppvispat ägg och strö på pistaschnötter.

  4. Grädda mitt i ugnen ca 15 min. Låt croissanterna svalna på galler.

Vad tyckte du om receptet?