Pistasch- och mandelkakor
I ugn: 12 minuter
Aktiv tid c:a 30 minuter
Pistasch- och mandelkakor är glutenfria och mycket enkla att baka. Ibland är nötterna mera bruna än gröna i färgen då kan man förstärka pistaschfärgen med en gnutta grön hushållsfärg.
Ingredienser
-
60 g
pistaschmandlar
- skalade
-
200 g
mandelmassa
-
1 dl
strösocker
-
1
äggula
- stor
-
3 droppar
hushållsfärg
- grön, ev
Gör så här
-
Sätt ugnen på 200°. Mal pistaschmandlarna i mandelkvarn, i kryddkvarn eller i en liten matberedare. Riv mandelmassan på den grova sidan av rivjärnet.
-
Blanda pistaschmandlar med mandelmassa och socker. Tillsätt äggulan och eventuellt hushållsfärg. Arbeta ihop till en deg. Rulla kulor, 2–3 cm i diameter. Rulla dem i florsocker och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
-
Grädda kakorna mitt i ugnen ca 12 min. Låt svalna på plåten. Förvara kakorna i en lufttät burk.