Pirog med kålfyllning

Låt den nygräddade pirogen vila 5-10 min, skär i portionsbitar och servera med en liten gaffel att äta med.
Lena Söderström
Foto: Allt om Mat

Ingredienser

  • 250 g smördeg - kyld, rektangulär färdigkavlad

Fyllning

  • 300 - 400 g vitkål
  • 3 msk smör
  • 1 tsk salt
  • 3 ägg - hårdkokta

Pensling

  • 1 äggula
  • 1 tsk vatten
  • 1 msk ströbröd

Gör så här

  1. Skär kålen i små bitar. Fräs kålen mjuk i smöret på svag värme utan att den tar färg, ca 25 min. Krydda med salt. Låt kallna.

  2. Skala och finhacka äggen. Blanda kål och ägg.

  3. Sätt ugnen på 225°. Rulla ut degen på papperet på en plåt. Bred ut fyllningen på hälften av degen och vik över den andra halvan. Pensla kanterna med vatten och tryck ihop dem väl till ett tätt paket.

  4. Pensla degen med äggulan blandat med vattnet, nagga pirogen, strö över ströbrödet och grädda mitt i ugnen 12-15 min.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!