Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Allt om Mat i ett bättre anpassat format?

Mobil Tablet Dator

Pinchos  med kallrökt lax, dillinkokt äpple, keso och pepparrot

Pinchos, den baskiska varianten av tapas, är vanlig i spanska barer. Det dillinkokta äpplet ger en uppfriskande smak och passar därför så bra till den rökta laxen.

Mattias Larsson
Pinchos  med kallrökt lax, dillinkokt äpple, keso och pepparrot
Pinchos  med kallrökt lax, dillinkokt äpple, keso och pepparrot
Pinchos  med kallrökt lax, dillinkokt äpple, keso och pepparrot
Foto: Charlie Drevstam

Ingredienser

  • 16 baguetteskivor
  • 100 g lax - kallrökt, i bit
  • 100 g keso
  • 1 msk pepparrot

Inkokt äpple

  • 1 äpple - stort
  • 1,5 dl vatten
  • 2 msk citron - pressad
  • 2 msk strösocker
  • 2 krm dillfrön
  • 1 dillstjälk

Gör så här

  1. Inkokt äpple: Koka upp vatten, citronsaft, socker, dillfrön och dillstjälk. Gröp ut små kulor av äpplet med ett kuljärn eller skär det i cm-stora bitar. Lägg äpplet i lagen och sjud ca 1 minut. Låt äppelkulorna kallna i lagen.

  2. Skär laxen i 16 kuber. Fördela keson på baguetteskivorna och lägg på laxen. Toppa med äpple och riven pepparrot.

Vad tyckte du om receptet?

Foto: Charlie Drevstam

Sangria med rosé och brandy  passar utmärkt till matiga pinchos