Pinchos  med kallrökt lax, dillinkokt äpple, keso och pepparrot

Pinchos, den baskiska varianten av tapas, är vanlig i spanska barer. Det dillinkokta äpplet ger en uppfriskande smak och passar därför så bra till den rökta laxen.

Mattias Larsson
Pinchos  med kallrökt lax, dillinkokt äpple, keso och pepparrot
Foto: Charlie Drevstam

Ingredienser

  • 16 baguetteskivor
  • 100 g lax - kallrökt, i bit
  • 100 g keso
  • 1 msk pepparrot

Inkokt äpple

  • 1 äpple - stort
  • 1,5 dl vatten
  • 2 msk citron - pressad
  • 2 msk strösocker
  • 2 krm dillfrön
  • 1 dillstjälk

Gör så här

  1. Inkokt äpple: Koka upp vatten, citronsaft, socker, dillfrön och dillstjälk. Gröp ut små kulor av äpplet med ett kuljärn eller skär det i cm-stora bitar. Lägg äpplet i lagen och sjud ca 1 minut. Låt äppelkulorna kallna i lagen.

  2. Skär laxen i 16 kuber. Fördela keson på baguetteskivorna och lägg på laxen. Toppa med äpple och riven pepparrot.

Vad tyckte du om receptet?

Foto: Charlie Drevstam

Sangria med rosé och brandy  passar utmärkt till matiga pinchos