Pinchos  med kallrökt lax, dillinkokt äpple, keso och pepparrot

Pinchos, den baskiska varianten av tapas, är vanlig i spanska barer. Det dillinkokta äpplet ger en uppfriskande smak och passar därför så bra till den rökta laxen.
Mattias Larsson
Foto: Charlie Drevstam

Ingredienser

  • 16 baguetteskivor
  • 100 g lax - kallrökt, i bit
  • 100 g keso
  • 1 msk pepparrot

Inkokt äpple

  • 1 äpple - stort
  • 1,5 dl vatten
  • 2 msk citron - pressad
  • 2 msk strösocker
  • 2 krm dillfrön
  • 1 dillstjälk

Gör så här

  1. Inkokt äpple: Koka upp vatten, citronsaft, socker, dillfrön och dillstjälk. Gröp ut små kulor av äpplet med ett kuljärn eller skär det i cm-stora bitar. Lägg äpplet i lagen och sjud ca 1 minut. Låt äppelkulorna kallna i lagen.

  2. Skär laxen i 16 kuber. Fördela keson på baguetteskivorna och lägg på laxen. Toppa med äpple och riven pepparrot.

Foto: Charlie Drevstam

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!