Pinchos med getoströra, rostad paprika och oliv

Pinchos, den baskiska varianten av tapas, är vanlig i spanska barer. I dessa pinchos ger citronskalet i getoströran en finstämd och svagt syrlig smak. Getost kan bytas ut mot fetaost med samma goda resultat.

Mattias Larsson
Pinchos med getoströra, rostad paprika och oliv
Foto: Charlie Drevstam

Ingredienser

  • 16 baguetteskivor
  • 1 röd paprika - rostad
  • 16 svarta oliver - med kärnor

Getoströra

  • 100 g chèvreost
  • 0,25 citron
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk crème fraiche
  • 1 msk bladpersilja - finhackad

Gör så här

  1. Röra: Skölj citronen noga i ljummet vatten. Riv skalet. Skala och finhacka vitlöken. Mosa getosten med crème fraichen, blanda i citron, vitlök och persilja.

  2. Skär paprikan i 16 bitar. Bred getoströran på baguetten. Lägg på en paprikabit och ­toppa med oliverna.

Vad tyckte du om receptet?

Foto: Charlie Drevstam

Servera pinchos med sangria - se recept här:

Flera recept på goda pinchos: