Piña colada-sorbet med kanderade macadamia­nötter och kokoschips

Recept på Piña colada-sorbet med kanderade macadamia­nötter och kokoschips. Glassen behöver frysas i glassmaskin för att få fin konsistens och sedan ställas i frysen flera timmar. Droppa eventuellt  extra kokoslikör över ananasen vid servering.

Ingredienser

  • 2 ananasar
  • 1 burk kokosmjölk - (400 ml)
  • 0,75 dl majsstärkelse (Maizena) - Maizena
  • 0,75 dl rapsolja - eller solrosolja
  • 1 förp kokosgrädde - (300 ml)
  • 1 dl honung - flytande
  • 1,5 msk kokoslikör - Malibu

Saltrostade, kanderade macadamianötter

  • 100 g macadamianötter
  • 0,75 dl strösocker
  • 1 msk smör
  • 2 krm salt

Gör så här

  1. Skala ananasen och skär bort den grova stocken i mitten. Skär fruktköttet i mindre bitar och mixa 3/4 ananas slätt med mixerstav till 3 dl fruktmos. Spara resten att fylla ananashalvorna med.

  2. Vispa kokosmjölk och majsstärkelse i en kastrull tills det börjar koka. Ta kastrullen från plattan och vispa ner oljan. Vispa ner kokosgrädde och honung. Blanda ner ananas och likör.

  3. Ställ smeten i frysen ca 30 min. Frys den sedan i glassmaskin. Ställ i frysen ca 6 timmar.

  4. Nötter: Rosta nötterna i en torr stekpanna på medelvärme tills de fått fin färg. Ta upp dem. Smält sockret i stekpannan tills det fått fin färg. Tillsätt smöret och vänd ner nötterna. Strö över salt. Häll ut nötterna på bakplåtspapper. Låt svalna och hacka nötterna.

  5. Servera glassen i ananashalvorna med ananas och nötter.

Recept av: Elisabeth Johansson och Ulla Karlström

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Allt om Mat för endast 159 kr. Se erbjudande!