Piña colada-marmelad

Piña colada-marmelad är exotisk med en spännande smak av kokos som för tankarna till Karibien.
Petra Lindstrand
Foto: Anna Kern

Ingredienser

  • 1 ananas - färsk
  • 3 dl syltsocker
  • 2 msk citron - pressad
  • 4 msk kokoslikör - Malibu

Gör så här

  1. Skär bort skal och mittstocken från ananasen. Mät fruktköttet till 500 g. Grovhacka ananasen och lägg bitarna i en kastrull. Tillsätt syltsocker och citronsaft. Koka ca 10 min och skumma eventuellt. Tillsätt kokoslikör när 1 minut återstår av koktiden.

  2. Ta kastrullen från värmen och mixa slätt med mixerstav.

  3. Häll upp i väl rengjorda burkar och förvara i kyl.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!