Pilgrimsmusslor med yuzudressing

I Japan serverar man aldrig jämt antal saker på faten, så beräkna en eller tre musslor per person.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 12 pilgrimsmusslor
  • 1 knippa enokisvampar

Yuzudressing

  • 1 msk yuzu pon - (eller 1 tsk av vardera pressad apelsin, lime och soja)
  • 1 msk sesamolja
  • 2 msk smör
  • 1 msk smör - eller rapsolja, till stekning

Gör så här

  1. Ansa och skölj pilgrimsmusslorna.

  2. Blanda ingredienserna till dressingen i en liten kastrull.

  3. Värm en grillpanna så att den blir het. Häll i smör/olja och grilla pilgrimsmusslorna ca 2 min på varje sida. Salta och lättstek svampen vid sidan av musslorna.

  4. Rör ihop och värm dressingen.

  5. Servera pilgrimsmusslorna på ett vackert fat med enokisvamp och lite dressing.

Vad tyckte du om receptet?

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Ostindia Floris muggar. Se erbjudande!