Pilgrimsmusslor med mango och avokadokräm

Recept på pilgrimsmusslor med mango och avokadokräm. Louise: ”Inspirationen till förrätten är från en resa i Mexiko, där jag ofta åt just de här ingredienserna. De sätter verkligen fart på smaklökarna!”
Louise Johansson

Ingredienser

  • 200 g pilgrimsmusslor
  • 1 mango - mogen
  • 1 lime
  • 0,5 kruka koriander - + 0,5 kruka
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar - nymald

Avokadokräm

  • 1 avokado
  • 0,5 rödlök
  • 0,5 klyfta vitlök
  • 0,5 röd chili
  • 0,5 lime - rivet skal och saft
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar - nymald

Till servering

  • 2 dl sallad - blandad, t ex mangold, mâche och babyspenat

Gör så här

  1. Skiva musslorna tunt. Skala och skiva mangon tunt. Lägg skivorna i en skål.

  2. Skrubba limen i ljummet vatten, riv skalet och pressa ut 1 msk saft. Hacka koriandern. Tillsätt limeskal och -saft, koriander, 2 msk olja, 1/2 tsk salt och 2 krm peppar till musslorna. Täck med plastfolie och låt musslorna marinera ca 20 min.

  3. Avokadokräm: Halvera och kärna ur avokadon. Mosa avokadoköttet med en gaffel i en skål. Skala och finhacka lök och vitlök. Skölj, kärna ur och finhacka chilin. Skrubba limen i ljummet vatten, riv skalet och pressa ut 1 msk saft. Blanda allt med 1 msk olja, 1 krm salt och 1/2 krm peppar.

  4. Varva pilgrimsmusslor, mango och sallad på fyra tallrikar. Servera med avokadokrämen.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!