Piggvarsfilé med smörstekt grön sparris


Piggvarsfilén får sjuda försiktigt i en god fiskfond innan den serveras med skirat smör, pepparrot och grön sparris
Mitt Kök
THOMAS CARLéN
THOMAS CARLéN

Ingredienser

  • 2 piggvarsfiléer - eller slätvarsfiléer, à 300 g
  • 1 tsk salt

Kokspad:

  • 1 fiskbuljong - liter, koncentrerad fond eller tärning + vatten
  • 5 vitpepparkorn
  • 0,5 morot
  • 1 bit purjolök
  • 2 dill - och persilja, kvistar

Skirat smör:

  • 100 g smör

Tillbehör:

  • pepparrot - nyriven
  • 500 g grön sparris - färsk
  • 1 msk smör

Gör så här

  1. Putsa fiskfiléerna. Dela dem i längs mitten. Snitta tvärs över på mitten och vik ihop till fyra paket. Salta lätt. Lägg dem i en traktörpanna.

  2. Koka upp fiskbuljongen med vitpepparkorn, skalad och skivad morot, purjolök, dill och persilja. Låt spadet koka 5 minuter.

  3. Sila spadet över fisken i traktörpannan och sjud fisken under lock eller ett smörat smörpapper, cirka 5 minuter, tills innertemperaturen på fisken är 50-52 grader.

  4. Bryt av den torra nedre delen på sparrisen. Stek sparrisen i en stekpanna med smör, cirka 2 minuter. Servera fisken med sparris, skirat smör och nyriven pepparrot.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök