Piggvar med brynt limesmör

Piggvaren blir saftig och god när den försiktigt ugnsbakas i 100°. Beställ odlad piggvar av din fiskhandlare.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 1,5 kg piggvar - hel odlad
  • 1 kg potatis - färsk
  • 200 g smör
  • 1 lime - skal och saft
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm peppar - vit- eller ­svart nymald
  • 1 knippa dill - knippe

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 100°. Täck botten på en långpanna med aluminiumfolie.

  2. Skölj och torka av fisken och baka den mitt i ugnen i 40–60 min beroende på om fisken är hel eller i portionsbitar. Innertemperaturen ska vara 55–58°.

  3. Skrapa och koka under tiden potatisen.

  4. Bryn smöret strax före serveringen i en kastrull tills det får gyllenbrun färg och en svagt nötaktig doft. Tillsätt limeskal och limesaft. Smaka av med salt och peppar.

  5. Servera fisken med nykokt potatis och brynt smör, och garnera med dill.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!