Picklade morötter

Recept på picklade morötter. Syrligt, knaprigt tillbehör.

Allt om Mat
Picklade morötter
Foto: Gunilla von Heland

Ingredienser

  • 8 morötter
  • 3 vitlöksklyfta
  • 1 tsk fänkålsfrö
  • 2 krm svartpeppar
  • 2 msk olivolja
  • 3 dl vatten
  • 1 dl rödvinsvinäger
  • 1 msk strösocker

Gör så här

  1. Skala och skär morötterna i 2 cm bitar. Koka dem i väl saltat vatten 4 min och sila därefter upp dem.

  2. Skala och skiva vitlöksklyftorna tunt. Fräs dem glansiga med fänkålsfrö och svartpeppar i olivolja.

  3. Tillsätt vatten, vinäger och socker och koka upp.

  4. Lägg morötterna i en burk och häll över lagen. Låt dem kallna och ställ dem svalt minst 1 dygn innan servering.

Vad tyckte du om receptet?