Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Picklade grönsaker - recept med brysselkål & morot

De picklade grönsakerna är goda till bakad camembert och passar även perfekt att servera till julskinka och köttbullar.

Sophie Berlin
Picklade grönsaker - recept med brysselkål & morot
Picklade grönsaker - recept med brysselkål & morot
Picklade grönsaker - recept med brysselkål & morot
Foto: Joel Wåreus

Ingredienser

  • 200 gbrysselkål
  • 100 gblomkål
  • 1morot
  • 1rödlök- liten
  • 12polkabetor
  • 1 tsksenapsfrön

Lag

  • 1ingefära- liten bit färsk
  • 1 dlättiksprit (12 %)
  • 2 dlströsocker
  • 3 dlvatten
  • 2stjärnanis
  • 1kanelstång

Tillbehör

  • camembert- vinbakad, se recept

Gör så här

  1. Ansa, skala och skär alla grönsaker i mindre bitar. Lägg grönsakerna i rena burkar.

  2. Lag: Skala och skär ingefäran i tunna skivor. Blanda ihop alla ingredienser till lagen och koka upp. Häll den varma lagen över grönsakerna.

  3. Låt lagen svalna och stå ca 1 dygn i kylen. Servera till vinbakad camembert.

Vad tyckte du om receptet?