Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Allt om Mat i ett bättre anpassat format?

Mobil Tablet Dator

Picklad rödlök – enkelt, snabb och gott

Picklad rödlök med härlig syra blir det perfekta tillbehöret till maten. Enkelt och gott.

Allt om Mat
Picklad rödlök – enkelt, snabb och gott
Picklad rödlök – enkelt, snabb och gott
Picklad rödlök – enkelt, snabb och gott

Kryddpicklad rödlök

  • 0,5 dl ättiksprit - 12 %
  • 1 dl socker
  • 1,5 dl vatten
  • 1 rödlök - liten
  • 3 kryddnejlikor - hela
  • 2 lagerblad
  • 1 tsk kardemumma - grön hel kapsel
  • 1 stjärnanis - hel stjärna

Gör så här

  1. Skala och finstrimla löken.

  2. Koka upp ingredienserna till ättikslagen (ättika, strösocker och vatten).

  3. Lägg löken i den varma lagen.

  4. Låt kallna.

Vad tyckte du om receptet?

Picklad rödlök med vinäger (utan ättika)?

Om du inte har ättika hemma går det lika bra att använda vinäger. Godast med äppelcidervinäger!

Om du använder vinäger istället för ättika – tänk då på att öka mängden vinäger något.

Picklad chili med äppelcidervinäger

Inläggningen är god till grillad eller stekt kyckling. Här hittar du receptet!