Picklad rödlök – enkelt, snabb och gott

Picklad rödlök med härlig syra blir det perfekta tillbehöret till maten. Enkelt och gott.
Allt om Mat

Kryddpicklad rödlök

  • 0,5 dl ättiksprit - 12 %
  • 1 dl socker
  • 1,5 dl vatten
  • 1 rödlök - liten
  • 3 kryddnejlikor - hela
  • 2 lagerblad
  • 1 tsk kardemumma - grön hel kapsel
  • 1 stjärnanis - hel stjärna

Gör så här

  1. Skala och finstrimla löken.

  2. Koka upp ingredienserna till ättikslagen (ättika, strösocker och vatten).

  3. Lägg löken i den varma lagen.

  4. Låt kallna.

Vad tyckte du om receptet?

Picklad rödlök med vinäger (utan ättika)?

Om du inte har ättika hemma går det lika bra att använda vinäger. Godast med äppelcidervinäger!

Om du använder vinäger istället för ättika – tänk då på att öka mängden vinäger något.

Picklad chili med äppelcidervinäger

Inläggningen är god till grillad eller stekt kyckling. Här hittar du receptet! 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Ostindia Floris muggar. Se erbjudande!