Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Allt om Mat i ett bättre anpassat format?

Mobil Tablet Dator

Picklad lök - enkelt recept

Picklad, eller inlagd, lök är fantastiskt gott! Det är ett härligt och gott tillbehör som faktiskt passar till det mesta. Det här är ett recept på helt vanlig 1-2-3-lag. Kanske det lättaste sättet.

Mitt Kök
Picklad lök - enkelt recept
Picklad lök - enkelt recept
Picklad lök - enkelt recept

Ingredienser

  • 2 rödlökar
  • 1 dl ättiksprit - (12 %)
  • 2 dl strösocker
  • 3 dl vatten

Gör så här

  1.  

    Media laddas
  2. Blanda ättika, vatten och socker och rör tills sockret lösts upp. Du kan även koka upp lagen för att sockret ska smälta lite snabbare. Låt den då svalna en stund innan den används.

  3. Skala och skiva löken tunt och lägg den i lagen.

  4. Låt stå i kylen i ca 1 tim. Klart!

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök