Picklad lök - recept på inlagd lök

Recept på picklad lök, kallas även syrad eller inlagd lök. Den picklade löken får en fin färg när den ligger i ättikslag.
Lena Söderström
Foto: Eva Hildén
Foto: Eva Hildén

Ingredienser

  • 4 - 5 lökar - röda
  • 1 dl ättiksprit - (12 %)
  • 2 dl strösocker
  • 3 dl vatten

Gör så här

  1. Skala löken och skär den i skivor.

  2. Koka ihop ingredienserna till lagen i en liten kastrull. Låt stå tills lagen blir ljummen.

  3. Häll lagen över löken och låt stå ca 1 timme. Eller låt lagen kallna, häll den över löken och låt stå över natten.

Vad tyckte du om receptet?

Recept & styling Lena Söderström Foto Eva Hildén

Recept från Mitt kök

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Ostindia Floris muggar. Se erbjudande!