Picklad kålsallad

Picklad kålsallad Som en extra god cole slaw. Passar även till hamburgare.
Foto: Charlie Drevstam

Picklad kålsallad

  • 500 g vitkål - färsk
  • 1 knippa rädisor
  • 1 stor röd paprika
  • 0,5 liten rödlök

Dressing

  • 0,5 dl vatten
  • 2 msk strösocker
  • 1 msk ättiksprit - (12 %)
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald

Gör så här

  1. Koka upp vatten, socker och -ättika så att sockret löses upp. Tillsätt salt och peppar och låt lagen kallna.

  2. Ansa kål och rädisor. Kärna ur paprikan. Skala löken. Finstrimla alla grönsaker, gärna på mandolin.

  3. Häll lagen över grönsakerna och låt stå i kylen ca 30 min före servering.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!