Picklad jalapeño

Jalapeño är en röd chili med mycket hetta, grön är mildare i smaken.
Elisabeth Johansson
Foto: Wolfgang Kleinschmidt
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 1 dl ättiksprit
  • 1,5 dl strösocker
  • 3 dl vatten
  • 10 jalapeño
  • 1 röd chili
  • 1 tsk senapsfrön

Gör så här

  1. Vispa ihop ättika, socker och vatten i en skål.

  2. Skiva jalapeño och chili. Lägg skivorna i en burk, varva med senapsfröna och häll på lagen, sätt på locket.

  3. Låt stå och dra i minst ett par timmar. Förvara i kylen.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Ostindia Floris muggar. Se erbjudande!