Piadina med ost, skinka och grönkålssallad

Recept på lättlagad piadina med ost, skinka och grönkålssallad. Piadina är en vanlig Italiensk lunchrätt. Här är brödet fyllt med salt skinka, sötma och syra från ­äpple och mild grönkål. Rätten är ett bra sätt att ta tillvara rester från till exempel ­julskinka och grönkål.
Piadina med ost, skinka och grönkålssallad
Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 250 g julskinka - skivor, eller annan kokt skinka
  • 250 g grönkål
  • 1 äpple
  • 100 g cheddarost - eller annan lagrad ost
  • 4 piadinabröd (Zeta)
  • olivolja
  • salt

Gör så här

  1. Repa grönkålen från de hårda ­stjälkarna och skär bladen i mindre ­bitar. Blanda kålen med 1 msk olja och 1/2 tsk salt. Krama kålen mjuk med händerna. Kärna ur och skiva äpplet. Skiva osten.

  2. Bred senap på bröden och lägg på skinka, grönkål, äpple och ost. Vik samman och stek eller grilla bröden i en torr stekpanna, ca 3 min på varje sida, eller i en smörgåsgrill.

  3. Dela bröden och servera dem ­nygrillade.

Vad tyckte du om receptet?