Piadina med kronärskockspesto

Supergott och enkelt tilltugg med italienska smaker! Piadina är lite mer matiga och frasiga än tortillabröd men går att ersätta med dessa.

Petra Lindstrand
Piadina med kronärskockspesto
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 2 piadina* - Zeta (à 90 g) eller tortillabröd
  • 3 msk kronärtskockspesto - eller basilikapesto
  • 125 g mozzarellaost
  • 2 krm flingsalt
  • 1 krm chiliflakes
  • 30 g parmesanost
  • 1 msk olivolja
  • 20 g rucola

Gör så här

  1. Bred pesto på bröden. Skär mozzarellan i skivor och fördela över ena halvan av bröden. Strö över flingsalt och chiliflakes. Finriv parmesanosten och strö över bröden.

  2. Lägg brödet med fyllningen uppåt i en panna med olja. Låt steka på medelvärme tills osten börjar smälta och undersidan börjar få fin färg. Strö över rucola. Vik den tomma ”halvan” över och tryck ihop lätt. Stek vidare ca 1 minut. Ta upp och skär i bitar. 

Vad tyckte du om receptet?