Philadelphiabullar i långpanna

Philadelphiabullar i långpanna är goda och enkla att baka.

Linda Andersson
Philadelphiabullar i långpanna
Foto: Thomas Hjerten LRF Media

Ingredienser

  • 150 g smör
  • 5 dl mjölk
  • 50 g jäst
  • 1 ägg
  • 1 dl strösocker
  • 1 tsk kardemumma - mald
  • 0,5 tsk salt
  • 11 - 12 dl vetemjöl - (660-720 g)

Fyllning

  • 150 g smör - rumsvarmt
  • 100 g färskost - naturell
  • 3 dl florsocker
  • 2 msk vaniljsocker

Pensling

  • ägg

Garnering

  • pärlsocker

Gör så här

  1.  Smält smöret i en kastrull, häll i mjölken och låt blandningen bli 37°. Smula ner jästen i en bunke och lös upp den med degvätskan. Tillsätt ägg, socker, kardemumma och salt. Häll i mjölet, lite i taget, och arbeta in det i degen som ska vara ganska lös.

  2. Strö lite mjöl över degen. Låt den jäsa under bakduk ca 40 min.

  3. Platta ut degen med mjölade händer i en smord långpanna, ca 30 x 40 cm. Låt den jäsa under bakduk ca 20 min.

  4. Fyllning: Blanda ihop alla ingredienser.

  5. Gör 20 gropar  i degen och fördela fyllningen i dem. Låt  jäsa ytterligare ca 15 min. Sätt ugnen på 220°.

  6. Pensla bullarna med ägg, strö över pärlsocker och grädda dem längst ner i ugnen 15–20 min. Låt bullarna svalna något innan de skärs i bitar.

  7. Recept Saga Areng, Hembakat

Vad tyckte du om receptet?