Petits-choux

Petits-choux är fluffiga bakverk. Ska de inte ätas samma dag kan de frysas. Tina och värm dem i ugn så blir de frasiga igen.
Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 100 g smör
  • 3 dl vatten
  • 2 dl vetemjöl
  • 3 ägg - medelstora

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Koka upp smör och vatten. Ta kastrullen från värmen och tillsätt mjölet. Vispa kraftigt så allt blandas väl och blir till en tjock smet. Använd gärna elvisp och vispa tills degen lossar från kastrullkanten.

  2. Tillsätt ett ägg i taget och rör kraftigt eller vispa med elvisp mellan varje ägg ca 2 min. Degen ska vara som en fast smet som ska gå att spritsa.

  3. Fyll en spritspåse. Spritsa 2 cm breda strängar, 8 cm långa, på en plåt med bakplåtspapper.

  4. Grädda på andra falsen nedifrån ca 18 min. Låt svalna på galler.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Allt om Mat för endast 159 kr. Se erbjudande!