Petits choux med getostcrème och fikonchips

Petits chouxerna kan bakas dagen innan de ska ätas, och fyllas strax före servering.
Allt om Mat
Petits choux med getostcrème och fikonchips
Petits choux med getostcrème och fikonchips Foto: Holger Edström

Ingredienser

  • 1 dl mjölk
  • 1 dl vatten
  • 75 g smör
  • 0,5 tsk salt
  • 2,5 dl vetemjöl
  • 3 ägg

Cremè

  • 200 g chèvreost
  • 1,5 dl vispgrädde

Fikon

  • 2 fikon - färska
  • 1 msk florsocker

Gör så här

  1. Fikon: Sätt ugnen på 100°. Skär fikonen i ytterst tunna skivor. Lägg dem på en bakpappersklädd plåt. Pudra över florsocker. Torka fikonen mitt i ugnen ca 2 timmar tills de är riktigt torra och hårda.

  2. Petits chouxer: Koka upp mjölk, vatten och smör. Tillsätt mjölet under vispning. Rör tills smeten släpper från kastrullens kant. Ta kastrullen åt sidan och låt svalna. Tillsätt äggen, ett i taget, under kraftig vispning. Låt smeten kallna.

  3. Sätt ugnen på 2

  4. Spritsa ut smeten på en bakpappersklädd plåt till små toppar. Grädda mitt i ugnen 20–25 min. Låt kallna på galler.

  5. Smula sönder osten i en bunke. Koka upp grädden och häll den över. Mixa till en slät smet. Låt kallna.

  6. Fyll petits chouxerna med getostcrème och garnera med torkade fikon.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!