Petits choux-bakelser med vaniljgrädde och bär

Fluffiga och snälla bakelser som brukar fresta både liten och stor!
Allt om Mat

Ingredienser

  • 100 g smör
  • 3 dl vatten
  • 1 tsk strösocker
  • 0,5 tsk salt
  • 2 dl vetemjöl
  • 3 ägg

Fyllning

  • 3 dl vispgrädde
  • 1 msk vaniljsocker - äkta
  • jordgubbar - eller hallon

Garnering

  • citronmeliss

Gör så här

  1. 1.  Sätt ugnen på 200°. Koka upp smör, vatten, salt och  socker  i en kastrull. Tillsätt mjöl under kraftig vispning.

  2. Tillsätt äggen, ett  i taget, och rör kraftigt mellan varje ägg.

  3. Klicka ut smeten med hjälp av 2 matskedar på en plåt med bakplåtspapper.

  4. Grädda mitt i ugnen tills kakorna är luftigt höga och gyllene i färgen, ca 35 min. Låt petits chouxerna kallna på ett galler.

  5. Vispa grädden och blanda med  vaniljsocker. Dela  och fyll petits chouxerna  med vaniljgrädde och bär.  Garnera med citronmeliss.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!