Pestopasta med grillad kycklingfilé & sparris

Mitt Kök
Foto: Thomas Carlén
Foto: Thomas Carlén

Ingredienser

  • 250 g pasta
  • 1 dl pesto
  • 2 - 4 kycklingfiléer
  • 2 msk rapsolja - + 1 msk
  • 0,5 citron - zestat skal
  • 250 g grön sparris
  • salt
  • peppar

Pesto

  • 1 - 2 krukor basilika
  • 1 - 2 vitlöksklyftor
  • flingsalt
  • 50 g pinjekärnor
  • 1,5 - 2 dl olivolja
  • 75 g parmesan - riven
  • salt
  • peppar

Till garnering

  • romanticatomater
  • parmesanflagor
  • pinjekärnor - rostade
  • basilika

Gör så här

  1. Pesto: Lägg basilikabladen i en mortel med en nypa flingsalt och en skalad vitlök. Muddla.

  2. Rosta pinjekärnorna lätt. Tillsätt pinjekärnorna och fortsätt att muddla tills allt är finfördelat. Droppa i oljan, lite i taget, rör om till en jämn smet. Tillsätt parmeesanosten, salta och peppra.

  3. Koka pastan enligt anvisningarna på paketet. Låt pastan rinna av och blanda med peston.

  4. Skär kycklingfiléerna i två delar. Marinera dem i en plastpåse med 2 matskedar olivolja, citronzest och peppar, cirka 30 minuter.

  5. Bryt av den nedre torra delen på sparrisen och skala den med potatisskalare. Gnid 1 matsked rapsolja runt sparrisen.

  6. Grilla kycklingfiléerna i en het grillpanna cirka 4 minuter per sida. Grilla därefter sparrisen 4 minuter. Salta, peppra och dela.

  7. Lägg upp pasta sparris och kyckling och garnera med romanticatomater, parmesanflagor, rostade pinjenötter och basilika.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök