Pestomusslor

Läckra musslor i fiskbuljong, vispgrädde och persilja. Gott att äta med vitlöksbröd bakat på LCHF-vis, se recept här.
Elisabeth Johansson
Pestomusslor
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Pestomusslor

  • 1 kg musslor
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • smör - att steka i
  • 3 dl fiskbuljong
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 msk persilja - hackad
  • 2 - 3 msk pesto
  • salt
  • svartpeppar - malen

Till garnering

  • basilika
  • persilja

Gör så här

  1. Skölj och ansa musslorna, ta bort de som är trasiga och öppna.

  2. Hacka löken och vitlöken fint. Fräs löken och vitlöken i smör i en stor kastrull eller gryta.

  3. Häll på fiskbuljongen. Koka upp och lägg i musslorna. Sätt på ett lock och koka ett par minuter tills musslorna öppnat sig.

  4. Sila av och koka ner vätskan i cirka 5 minuter.

  5. Vispa i grädden. Rör i persiljan och peston och smaka av med salt och peppar.

  6. Lägg upp musslor och sås i skålar och garnera med basilika och persilja.

Vad tyckte du om receptet?

Läckra musslor i fiskbuljong, vispgrädde och persilja. Gott att äta med vitlöksbröd bakat på LCHF-vis, se recept här.

Recept från Mitt kök