Pestokyckling med grönsaker, gnocchi och sky

Pestokyckling med grönsaker, gnocchi och sky är smakrikt och med vackra färger! Kycklingsteak är urbenad kycklingklubba med skinn, vilket resulterar i ett mycket saftigt kött.
Petra Lindstrand
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 600 g kycklingsteak
  • 2 zucchini
  • 800 g körsbärskvisttomater
  • 500 g potatisgnocchi
  • 4 msk basilikapesto - gärna färsk, kyld
  • 0,5 tärning hönsbuljong
  • olivolja
  • vitvinsvinäger
  • salt
  • svartpeppar - nymald

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Skär zucchinin i skivor. Halvera tomaterna. Lägg grönsakerna på en plåt och blanda med 1 msk olja, 1/2 tsk salt och 1 krm peppar.

  2. Bryn kycklingen runtom i 1/2 msk olja i en het stekpanna. Krydda med 1/2 tsk salt och 2 krm peppar. Lägg kycklingen på plåten. Bred 2 msk pesto på kycklingen. Tillaga mitt i ugnen ca 20 min tills kycklingen är genomstekt, 70° innertemperatur.

  3. Häll 2 dl vatten i stekpannan och låt koka upp. Vispa i 2 msk pesto, buljongtärning och 1 msk vinäger.

  4. Tillaga gnocchin enligt anvisning på förpackningen. Häll av i sil och skölj dem lätt i vatten.

  5. Fördela gnocchin på ett stort fat. Toppa med de rostade grönsakerna och kycklingen. Häll över skyn och servera.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!