Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Allt om Mat i ett bättre anpassat format?

Mobil Tablet Dator

Pestokrämig sill

Pestokrämig sill går snabbt att röra ihop och är hållbar ca 5 dagar i kylen. 

Petra Lindstrand
Pestokrämig sill
Pestokrämig sill
Pestokrämig sill
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 2 förp 5-minuterssill - hel (à 420 g)

Pesto

  • 4 msk örtpesto - basilika, kyld, färdig, t ex Swegro
  • 2 dl yoghurt - grekisk eller turkisk
  • 1 citron
  • 0,5 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar - nymald

Gör så här

  1. Blanda pesto och yoghurt. Skölj citronen noga i ljummet vatten. Riv skalet fint och rör ner i röran. Krydda med salt och peppar.

  2. Häll bort lagen från sillen. Skölj sillen hastigt i kallt vatten och torka av på hushållspapper. Skär filéerna i sneda bitar och blanda med röran. Låt stå ca 1 timme i kylen före servering.

Vad tyckte du om receptet?