Pestofyllda snittar

Pestofyllda snittar – gott och matigt bröd fyllt med färskost och pesto.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 25 g jäst
  • 2,5 dl vatten - ljummet
  • 1,5 msk kesella
  • 1 msk smör - rumsvarmt
  • 1,5 msk strösocker
  • 1,5 tsk salt
  • 1 msk olivolja
  • 1 ägg
  • 1 dl durumvetemjöl
  • 7,5 dl vetemjöl

Fyllning

  • 100 g philadelphia - naturell
  • 2 msk pesto - färdig
  • 1 msk basilika och persilja - hackad
  • 1 msk pinjenötter

Pensling

  • 2 msk olivolja
  • 1 dl lagrad ost - grovriven

Gör så här

  1. Smula ner jästen i en skål. Rör ut den med lite av vattnet. Blanda ner resen av vattnet, kesella, smör, socker, salt, olja och ägg. Rör ner mjölet (spar ca 1/10) lite i taget och arbeta ihop till en smidig deg. Jäs under bakduk ca 30 min.

  2. Blanda samman fyllningen. Häll upp degen på mjölat bakbord och kavla ut den till en platta, ca 25x50 cm i diameter.

  3. Lägg en sträng av fyllningen längs mitten av degen. Vik den ena långsidan över fyllningen och vik sedan över den andra långsidan så att de kommer omlott. Skär den i 8 bitar.

  4. Sätt ugnen på 200°. Lägg bröden på en plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa 20 min under bakduk.

  5. Pensla bröden med olivolja och strö över osten. Grädda 15–20 min mitt i ugnen tills bröden är gyllenbruna.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Allt om Mat för endast 159 kr. Se erbjudande!