Pesto-risfyllda paprikor med kikärter

Recept på fyllda paprikor. En klassiker med nytt, vegetariskt innehåll. I stället för köttfärs blandas riset med pesto, chèvre, oliver och kikärter.
Malin Landquist
Pesto-risfyllda  paprikor med kikärter
Pesto-risfyllda paprikor med kikärter Foto: Joel Wåreus

Ingredienser

  • 1,5 dl basmatiris
  • 0,5 tsk salt - + 0,5 tsk
  • 4 paprikor - röda eller gula
  • 1 msk olivolja
  • 1 burk kikärter - (400 g)
  • 3 salladslökar
  • 100 g chèvreost
  • 1 dl oliver - små svarta
  • 0,75 dl pesto
  • 2 krm svartpeppar - nymald

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Koka riset med 1/2 tsk salt enligt anvisning på förpackningen.

  2. Halvera paprikorna och ta bort kärnorna, låt gärna stjälkarna sitta kvar. Lägg dem i en ugnssäker form med kupiga sidan nedåt, pensla med oljan. Strö över 1/2 tsk salt. Baka mitt i ugnen ca 15 min.

  3. Skölj kikärterna i ett durkslag. Skiva salladslöken. Skär bort kanterna på osten och smula den. Blanda allt med ris och pesto och fördela i paprikorna. Servera genast.

Följ oss på Facebook för fler vegetariska recept: Allt om Mat Vego ❤️

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Allt om Mat för endast 159 kr. Se erbjudande!