Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Allt om Mat i ett bättre anpassat format?

Mobil Tablet Dator

Pesto Genovese - recept på klassisk pesto med basilika

Recept på pesto med basilika och pinjenötter. Pesto Genovese är den klassiska basilikadoftande peston som är god att blanda ner direkt i den varma pastan. Eller använd peston som sås till exempelvis grillat lamm. Håller ca en vecka i kylen. Själva ordet pesto betyder ”att stöta” och den klassiska peston stöts i mortel

Caroline Hofberg
Pesto Genovese - recept på klassisk pesto med basilika
Pesto Genovese - recept på klassisk pesto med basilika
Pesto Genovese - recept på klassisk pesto med basilika
Foto: Ove Lindfors

Ingredienser

  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 kruka basilika
  • 1 dl pinjenötter
  • 1 dl parmesan - riven
  • 1 dl olivolja
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald

Gör så här

  1. Skala och finhacka vitlöken. Repa bladen från basilikan.

  2. Stöt nötter, vitlök och basilika i en mortel. Tillsätt ost och olja. Krydda med salt och peppar.

Vad tyckte du om receptet?