Persikomarmelad med piripiri

Torta del Casar är en fårost som tillverkas i Spanien. Den äts traditionellt genom att man gröper ur osten. Osten ystas med ett ämne från en vild tistel, vilket ger den karaktäristiska, lite bittra smaken.
Allt om Mat

Persikomarmelad

  • 4 persikor
  • 1 dl vatten
  • 2,5 dl strösocker
  • 2 gelatinblad
  • 2 piri-piri (chilifrukter)

Tillbehör

  • Torta del Casar
  • salta kex

Gör så här

  1. Kärna ur och skär persikorna i små tärningar. Koka persikorna med vattnet tills de börjar mjukna, ca 10–15 min.

  2. Tillsätt socker och gelatinblad och smula ner piripirin. Koka ytterligare ca 10 min.

  3. Häll marmeladen i en väl rengjord varm burk. Låt kallna. Servera marmeladen med osten och roséportvin. Salta kex passar bra till.

Vad tyckte du om receptet?

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Ostindia Floris muggar. Se erbjudande!