Persikokaka

Persikokaka bakas i en fyrkantig form så att den kan skäras i behändiga munsbitar. Men det går lika bra i en rund form, 24 cm i diameter.
Foto: Charlie Drevstam

Ingredienser

  • 1 burk persikor - i lag (840 g)
  • 1 msk majsstärkelse (Maizena) - Maizena
  • 200 g smör - rumsvarmt
  • 2 dl rårössocker
  • 3 ägg
  • 3,5 dl vetemjöl - (210 g)
  • 1,5 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1,5 dl filmjölk

Garnering

  • florsocker

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Låt persikohalvorna rinna av i ett durkslag och skär dem i knappt 1 cm stora bitar. Fördela bitarna i bottnen av en form med löstagbar kant, 23 x 23 cm, klädd med mjölat bakplåtspapper. Pudra över majsstärkelsen.

  2. Vispa smör och socker ljust och fluffigt. Blanda ner ett ägg i taget och tillsätt mjöl blandat med bakpulver och vanilj till en slät smet. Rör ner filmjölken och fördela smeten ovanpå persikorna.

  3. Grädda kakan i nedre halvan av ugnen ca 50 min. Låt den svalna ca 5 min innan den stjälps upp  så att persikorna hamnar överst. Pudra över florsocker. Skär i bitar.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!