Lättlagad pepparsås med tre olika sorters peppar

Lättlagad pepparsås – och med mycket smak. Pepprig men ändå gräddig och god till både kött och kyckling.

Lättlagad pepparsås med tre olika sorters peppar

Ingredienser

  • 1 tsk svartpeppar - hel
  • 1 tsk rosépeppar
  • 1 tsk grönpeppar
  • 2 schalottenlökar
  • 1 msk smör
  • 1 msk tomatpuré
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 dl vatten - + 2 msk
  • 1 msk soja - ljus
  • 1 msk kalvfond - konc
  • 1 tsk majsstärkelse (Maizena) - Maizena
  • 1 krm salt

Gör så här

  1.  

    Media laddas
  2. Stöt pepparkornen i mortel.

  3. Skala och finhacka löken.

  4. Fräs pepparn i smör.

  5. Tillsätt tomatpuré och lök och låt fräsa ytterligare ca 2 min.

  6. Tillsätt grädde, vatten, soja och fond.

  7. Sjud såsen utan lock ca 10 min.

  8. Blanda majsstärkelsen med 2 msk vatten och rör ner i såsen.

  9. Koka upp. Krydda med salt.

Vad tyckte du om receptet?

Gott till ...

... pepparstek, så klart. Fungerar även till fläskkotlett, anka, nötkött och kyckling. Till en biff kan den smaksättas med lite konjak eller sherry.