Pepparrotssill

Frisk äppelsmak, kryddig ­pepparrot och krasse kryddar sillen.

Ingredienser

  • 1 förp 5-minuterssill - (420 g)
  • 0,5 äpple
  • 2 dl crème fraiche - lätt
  • 0,5 dl majonnäs
  • 0,5 dl pepparrot - riven
  • 1 krm salt
  • 0,5 krm svartpeppar - nymald
  • 0,5 ask smörgåskrasse

Gör så här

  1. Låt sillen rinna av och skär den i bitar. Kärna ur äpplet och skär det i små tärningar.

  2. Rör ihop crème fraiche, majonnäs och pepparrot. Krydda med salt och peppar.Vänd ner sill och äpple. Klipp i smörgåskrassen, spara lite till garnering, och ställ sillen i kylen ca 5 timmar.

  3. Garnera sillen med resterande smörgåskrasse och servera.

 

JULERBJUDANDE! Vill du har flera härliga provlagade recept till din brevlåda? Pröva 4 nr av Allt om Mat för bara 98 kr. 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!