Kasslergratäng

Kasslergratäng - bästa recepet på kassler i ugn. Mitt i prick, en klassiker vi aldrig tröttnar på.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 600 g potatis
  • 500 - 600 g kassler

Sås

  • 140 g ädelost - 1 bit
  • 2,5 dl kelda tomat- & paprikasås - 1 förpackning
  • 0,5 dl vatten

Tillbehör

  • 250 g broccoli
  • 150 g sockerbönor - eller sockerärter
  • persilja - hackad
  • pepparrot - riven

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Skala och skiva potatisen i cm-tjocka skivor. Koka den i lättsaltat vatten 5 minuter. Låt den rinna av och häll sedan över den i en ugnssäker form.

  2. Grovriv ädelosten. Blanda den med Kelda och vatten. Eller kör snabbt ihop osten (i mindre bitar), Kelda och vatten i matberedaren. Häll såsen över potatisen.

  3. Skär kasslern i skivor. Lägg skivorna ovanpå potatisen.

  4. Gratinera i mitten av ugnen 25-30 minuter. Strö lite hackad persilja och riven pepparrot över vid serveringen. Servera tillsammans med lättkokta broccolibuketter och sockerbönor eller sockerärter.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Allt om Mat för endast 159 kr. Se erbjudande!