Pepparrökt lax  

Pepparrökt lax innehåller blanda annat sichuanpeppar. Det hittar du i butiker eller saluhallar med asiatiska livsmedel.
Christian Hellberg
Foto: Charlie Drevstam

Ingredienser

  • 1 kg laxfilé - med skinn
  • 0,5 dl salt
  • 2 msk strösocker
  • 0,5 dl svartpeppar - hel
  • 2 msk rosépeppar
  • 2 msk sichuanpeppar

Gör så här

  1. Dra bort eventuella ben från laxen. Blanda socker och salt och gnid in laxfilén. Låt stå i rumstemperatur ca 20 min. Torka sedan av med hushållspapper.

  2. Mixa alla pepparsorter och gnid in på laxen. Varmrök laxen i rök tills innertemperaturen är 40°, beräkna ca 20 min. Låt laxen kallna.

  3. Ta bort skinnet från laxen och skär den i breda skivor.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!