Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Allt om Mat i ett bättre anpassat format?

Mobil Tablet Dator

Pepparrökt lax  

Pepparrökt lax innehåller blanda annat sichuanpeppar. Det hittar du i butiker eller saluhallar med asiatiska livsmedel.

Christian Hellberg
Pepparrökt lax  
Pepparrökt lax  
Pepparrökt lax  
Foto: Charlie Drevstam

Ingredienser

  • 1 kg laxfilé - med skinn
  • 0,5 dl salt
  • 2 msk strösocker
  • 0,5 dl svartpeppar - hel
  • 2 msk rosépeppar
  • 2 msk sichuanpeppar

Gör så här

  1. Dra bort eventuella ben från laxen. Blanda socker och salt och gnid in laxfilén. Låt stå i rumstemperatur ca 20 min. Torka sedan av med hushållspapper.

  2. Mixa alla pepparsorter och gnid in på laxen. Varmrök laxen i rök tills innertemperaturen är 40°, beräkna ca 20 min. Låt laxen kallna.

  3. Ta bort skinnet från laxen och skär den i breda skivor.

Vad tyckte du om receptet?