Pepparkaksmuffins med lingontopping

Mjuka, supergoda pepparkaksmuffins som gör succé på julfikat.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 125 g smör
  • 1,5 dl råsocker strö
  • 2 ägg
  • 2,5 dl vetemjöl
  • 1 msk pepparkakskrydda
  • 1 tsk bakpulver

Topping

  • 100 g naturell färskost
  • 50 g smör - rumsvarmt
  • 0,5 dl florsocker
  • 0,5 dl rårörda lingon

Garnering

  • lingon - hela
  • mynta

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Smält smöret och låt det svalna. Vispa smör och socker ca 2 min. Tillsätt äggen och vispa kraftigt ca 5 min.

  2. Blanda mjölet med pepparkakskrydda och bakpulver. Rör ner mjölblandningen i äggsmeten. Fördela smeten i små muffinsformar ställda på en plåt.

  3. Grädda mitt i ugnen 12–14 min. Låt muffinsen kallna på galler.

  4. Rör färskost, smör och florsocker smidigt. Blanda i lingonsylten. Bre toppingen på muffinsen och garnera med hela lingon och mynta.

    Foto: Lina Eriksson

    Glutenfria pepparkaksmuffins till vänster. Till höger pepparkaksmuffins med vetemjöl. Julbak för alla!

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!