Pepparkaksmuffins med ädelostkräm och lingon

Recept på pepparkaksmuffins med ädelostkräm och lingon. Receptet är beräknat med små vanliga muffinsformar, ej stora amerikanska.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 125 g smör
  • 2 dl strösocker
  • 2 ägg
  • 1 tsk kanel - mald
  • 1 tsk ingefära - mald
  • 0,5 tsk kryddnejlika - mald
  • 1 krm salt
  • 2 tsk bakpulver
  • 4,5 dl vetemjöl
  • 1,5 dl grädde - eller mjölk

Ädelostkräm

  • 70 g kvibille gräddädelost
  • 100 g philadelphia cream cheese
  • 1,5 msk gräddfil

Garnering

  • 1 dl lingon - färska, djupfrysta

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Ställ ut formarna på en plåt.

  2. Rör smör och socker pösigt med en elvisp. Tillsätt äggen ett i taget under omrörning.

  3. Blanda kryddor, salt, bakpulver och mjöl. Blanda ner det tillsammans med vätskan i äggsmeten.

  4. Fördela smeten i muffinsformarna. Fyll formarna till knappt 2/3. Grädda muffinsen mitt i ugnen 15-20 minuter. Låt dem kallna.

  5. Blanda samman ädelostkrämen och lägg en klick på varje muffins. Garnera med lingon.

Vad tyckte du om receptet?