Pepparkaksmuffins med ädelostkräm och lingon

Recept på pepparkaksmuffins med ädelostkräm och lingon. Receptet är beräknat med små vanliga muffinsformar, ej stora amerikanska.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 125 g smör
  • 2 dl strösocker
  • 2 ägg
  • 1 tsk kanel - mald
  • 1 tsk ingefära - mald
  • 0,5 tsk kryddnejlika - mald
  • 1 krm salt
  • 2 tsk bakpulver
  • 4,5 dl vetemjöl
  • 1,5 dl grädde - eller mjölk

Ädelostkräm

  • 70 g kvibille gräddädelost
  • 100 g philadelphia cream cheese
  • 1,5 msk gräddfil

Garnering

  • 1 dl lingon - färska, djupfrysta

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Ställ ut formarna på en plåt.

  2. Rör smör och socker pösigt med en elvisp. Tillsätt äggen ett i taget under omrörning.

  3. Blanda kryddor, salt, bakpulver och mjöl. Blanda ner det tillsammans med vätskan i äggsmeten.

  4. Fördela smeten i muffinsformarna. Fyll formarna till knappt 2/3. Grädda muffinsen mitt i ugnen 15-20 minuter. Låt dem kallna.

  5. Blanda samman ädelostkrämen och lägg en klick på varje muffins. Garnera med lingon.

Vad tyckte du om receptet?

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Ostindia Floris muggar. Se erbjudande!