Chokladbollar med pepparkaka och nötkross

Chokladbollar men med julsmak av pepparkaka och nötter.
Carina Wall

Pepparkaksbollar med nötkross

  • 250 g mandelmassa
  • 200 g smör
  • 4 dl havregryn
  • 150 g pepparkakor
  • 2 msk kakao
  • 1 msk vaniljsocker

Garnering

  • 150 g sötmandel
  • 75 g hasselnötter
  • 200 g mörk choklad - (70%)

Gör så här

  1. Riv mandelmassan grovt på rivjärnet. Skär smöret i mindre kuber.

  2. Lägg alla ingredienser i en matberedare med kniv. Mixa snabbt ihop. Rulla bollar av smeten och lägg dem i kylen.

  3. Hacka mandel och nötter. Smält chokladen i mikrovågsugn eller över vattenbad. Rulla bollarna först i choklad och sedan i nötströssel.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Allt om Mat för endast 159 kr. Se erbjudande!