Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Allt om Mat i ett bättre anpassat format?

Mobil Tablet Dator

Pepparkaksbollar

Recept på pepparkakskryddade chokladbollar. Pepparkakskrydda är en blandning av kanel, ingefära, kryddnejlika och kardemumma. Användbart till allt du vill ska smaka jul.
Pepparkaksbollar
Pepparkaksbollar
Pepparkaksbollar
Pepparkakskryddat! Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 3 dl havregryn
  • 100 g smör
  • 1,5 dl florsocker
  • 3 msk kakao
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 krm salt
  • 1,5 tsk pepparkakskrydda

Garnering

  • 100 g hasselnötter - rostade och finhackade

Gör så här

  1. Lägg samtliga ingredienser i en matberedare och mixa till en jämn smet.

  2. Forma smeten till bollar och rulla dem i hasselnötterna.

Vad tyckte du om receptet?