Pepparkaksbollar

Recept på pepparkakskryddade chokladbollar. Pepparkakskrydda är en blandning av kanel, ingefära, kryddnejlika och kardemumma. Användbart till allt du vill ska smaka jul.
Pepparkakskryddat!
Pepparkakskryddat! Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 3 dl havregryn
  • 100 g smör
  • 1,5 dl florsocker
  • 3 msk kakao
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 krm salt
  • 1,5 tsk pepparkakskrydda

Garnering

  • 100 g hasselnötter - rostade och finhackade

Gör så här

  1. Lägg samtliga ingredienser i en matberedare och mixa till en jämn smet.

  2. Forma smeten till bollar och rulla dem i hasselnötterna.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!